Ohranjanje enakomerne notranje temperature je boljše za vas in za vaše okolje

Je predpogoj za doseganje bolj zdravih in prijetnejših življenjskih in delovnih pogojev ter prispeva z izboljšanju življenja ljudi, posebej v urbanem okolju. Z vzdrževanjem temperature je mogoče močno zmanjšati stroške ogrevanja, hlajenja in prezračevanja ter ogljični odtis objekta.

Izolacija ROCKWOOL je izjemno prilagodljiv material, ki v vseh prostorih deluje kot zaščita pred spremembami temperature. 

Z zmanjševanjem pretoka zraka in toplote naši izdelki ohranijo svojo obliko in gostoto, s tem pa tudi kar največjo učinkovitost skozi celotno življenjsko dobo zgradbe. So del našega prizadevanja izgradnje trajnostnih mest, ki spodbujajo napredek in razvoj družbe. 

Toplotne lastnosti naših izdelkov izhajajo iz drobnih zračnih žepov, ujetih v fizično strukturo kamene volne. Ti zračni žepi izolaciji omogočajo preprečiti vstop vročega zraka v toplih podnebjih ali ga ohraniti v prostoru v hladnih..

Ste vedeli?

Vlaga in plesen lahko škodujeta zdravju gradbenih materialov zgradbe, njenim toplotnim lastnostim in zdravju dihalnih organov stanovalcev. Razumevanje zračnosti je ključno za gradnjo zdravih, dolgotrajnih in funkcionalnih objektov.

RockWorld imagery,The Big Picture, poeple, view, woman

Izdelki iz kamene volne ustvarjajo zdravo notranje okolje za vse.

Poleg ohranjanja optimalne temperature toplotne lastnosti kamna prispevajo k zaščiti ljudi in premoženja pred plesnijo in drugimi glivicami. Zato lahko arhitekti gradijo zgradbe, ki nas ne ščitijo samo pred vremenskimi pogoji, temveč nam zagotavljajo tudi varno in prijetno notranje okolje ter nas tako spodbujajo k bolj zdravemu življenju.

Zgradbe morajo, tako kot ljudje, ohranjati svoje zdravje. Kamena volna je paroprepustna, kar pomeni, da omogoča prehod vlage skozi stene in iz zgradbe. S tem so zgradbe zaščitene pred poškodbami zaradi trohnenja, plesni in vlage.