Frequently asked questions

Renovate your home

Download the full brochure

Preberite odgovore na najpogostejša vprašanja lastnikov hiš in stanovanj

1) Kaj je kamena volna?

Izolacija iz kamene volne ROCKWOOL je naravni izdelek, izdelan iz kamna. Z njeno uporabo je dom energetsko učinkovitejši ter zaščiten pred požarom, vlago in plesnijo. 

2) Kako nastane kamena volna?

Kamena volna je naravni izolacijski material, ki vsebuje okrog 98 % kamna. Postopek proizvodnje oponaša naravne aktivnosti vulkana – v brizg raztopljenega kamna se pihne v zrak, s čimer nastanejo vlakna kamene volne. Z dodajanjem majhne količine veziva se ustvari končni izdelek.

3) Je kamena volna zdrava?

Kamena volna ROCKWOOL izpolnjuje vse zahteve oznake Q direktive (ES) št. 1272/2008. Izdelana je iz vlaken, ki niso opredeljena kot nevarna, je biorazgradljiva, pri vdihavanju pa se njena vlakna hitro razgradijo in izločijo iz telesa.

4) Zakaj izbrati izolacijo iz kamene volne?

Ker je izolacija ROCKWOOL izdelana iz kamna, je nevnetljiva. Prenese lahko temperature nad 1000 °C. To je veliko več, kot je mogoče pričakovati od izolacije, izdelane iz drugih materialov, zaradi česar je kamena volna varna izbira, ki vas bo zaščitila pred požarom.

5) Koliko vzdrževanja zahteva izolacija iz kamene volne?

Izolacija iz kamene volne ROCKWOOL z leti ne spremeni oblike, se izobliči ali zvije. Je paroprepustna in ne spodbuja nastanka vlage in plesni. Ko se vgradi, vam ni več treba razmišljati o njej. Naši izdelki ohranijo vrhunsko učinkovitost tudi po 55 letih.

6) Kako lahko dosežem kar največje udobje v svojem domu?

Z vgradnjo izolacije ROCKWOOL boste poskrbeli, da bo temperatura v vašem domu prijetna vse leto. Prav tako boste zmanjšali hrup in povečali svojo varnost v primeru požara.

7) Kaj se zgodi, če se izolacija ROCKWOOL namoči?

Izolacija ROCKWOOL je odporna proti vlagi, vendar paroprepustna. Če izolacija postane vlažna ali mokra, jo je treba pustiti, da se naravno posuši. Ko se posuši, je enako učinkovita kot prej.

Izolacija ROCKWOOL je vodoodbojna. To pomeni, da bo voda, ki pride v stik z zunanjo površino plošče iz kamene volne, z nje odtekla in je ne bo vpila. 

8) So izdelki ROCKWOOL odporni proti plesni in škodljivcem?

Izdelki ROCKWOOL so anorganski, kar pomeni, da ne predstavljajo vira hrane. Gre za naravno inertni material, odporen proti gnilobi. Ne podpira razvoja glivic, plesni ali bakterij in je »neprimeren« material za razvoj mrčesa in drugih organizmov. Izdelki so preizkušeni glede odpornosti proti glivicam in so izkazali ničto rast glivic.

Več vsebin za prenovo vašega doma:

Cherasco Passive House, Circularity, night

01

Izolacija iz kamene volne ROCKWOOL v akciji

Naj vas navdihne hiša, ki je obstojna v vseh vremenskih pogojih.

Preberite več
Hands, Thumps Up, Down, Good, Bad, Benefits, Disadvantages

02

Izbira pravega izvajalca del za vaš projekt

Prva velika odločitev pri prenovi: kako izbrati kakovostnega izvajalca del?

Preberite več
People, Humans, Office, Working,

03

Pogosta vprašanja (FAQ)

Poiščite odgovore na najpogostejša vprašanja.

Preberite več
thermocheck, thermography, tool, ipad on a desk, germany

04

Vizualizacija projekta

Oglejte si naše spletno orodje, ki prikaže uporabo izdelkov ROCKWOOL.

Preberite več

Poiščite najbližjega distributerja izdelkov ROCKWOOL:

search

Showing
Offices & Factories near you