Finding the right contractor for your project

Renovate your home

Download our FREE renovation brochure

Kako izbrati kakovostnega izvajalca del?

Vsak projekt prenove doma je velika naložba – tako finančna kot čustvena. Prav zato je pomembno, da pred začetkom prenove upoštevate vsak njen vidik. Kako bo nov prostor prilagojen vsem stanovalcem? Kako prijeten bo vaš dom, ko bodo dela zaključena? Kateri so najboljši materiali, ki jih je treba uporabljati vse leto? Kako hitro se bo vaša naložba povrnila? Kako je mogoče povečati vrednost vašega doma? In morda najpomembnejše: s katerimi profesionalci boste sodelovali od začetka do konca projekta?

Pridobite priporočila

Najboljše priporočilo glede izvajalca del  boste vedno dobili od nekoga, za katerega veste, da je z njim že sodeloval. Če pa to ni mogoče, je dobro, da se pozanimate še kje. Poskusite dobiti priporočila na lokalnih forumih ali prek družbenih omrežij. Prav tako lahko uporabite specializirana spletna mesta, kjer so navedene ocene dejanskih uporabnikov. Optimalno je, da imate zbrane vsaj tri izvajalce del, ki jih lahko prosite za ponudbo za svoj projekt.

Vedno pridobite več ponudb

Različni izvajalci del bodo imeli za isti projekt različne cene. Če jim boste povedali, da primerjate več ponudb, bodo poskrbeli, da bo njihova cena konkurenčnejša. Z dogovarjanjem z več izvajalci lahko tudi preizkusite in izpopolnite svoje načrte. Pravi profesionalci zelo dobro poznajo svojo obrt. Kakšen je njihov pristop? Katere materiale vam priporočajo? Kakovost njihovih odgovorov vam bo veliko povedala o njihovem načinu dela in o tem, kako bi bilo z njimi sodelovati dlje časa.

Razmislite tudi o naslednjem

Ko se odločate o tem, katero ponudbo bi sprejeli, je cena samo eden od dejavnikov odločitve. Ne velja vedno, da najdražja ponudba zagotavlja najboljšo kakovost, prav tako ne, da boste z najnižjo ceno dolgoročno največ pridobili. Katere materiale namerava izvajalec uporabljati? Vsi materiali so specifični in se ponašajo z različno ravnjo kakovosti. Vsaka izolacija vam na primer ne more nuditi enakih prednosti kot izolacija iz kamene volne ROCKWOOL. Upoštevajte tudi mnenje prejšnjih strank, kakovost vsakega projekta, ki ste si ga lahko ogledali, in kako enostavno ste z njimi stopili v stik – tudi na kratkem sestanku. Nenazadnje bodite pozorni tudi na njihovo usposobljenost in certifikate. To vam lahko ponudi pomemben vpogled v profesionalnost izvajalca.

Zdaj se začne pravo delo

Celo preden izberete izvajalca del, se splača razmisliti o časovnem okviru vašega projekta. Pomlad je popoln letni čas za začetek projekta prenove hiše, posebej če je del vaših načrtov izolacija. V toplem vremenu je mogoče izvesti vsa potrebna dela. Če pa ste v svoj nov, izboljšan dom vgradili rešitve ROCKWOOL, se lahko veselite tudi večjega udobja in nižjih računov jeseni in pozimi, zaščite pred plesnijo, vlago in ognjem ter zmanjšanja hrupa.

Več vsebin za prenovo vašega doma:

Cherasco Passive House, Circularity, night

01

Izolacija iz kamene volne ROCKWOOL v akciji

Naj vas navdihne hiša, ki je obstojna v vseh vremenskih pogojih.

Preberite več
Hands, Thumps Up, Down, Good, Bad, Benefits, Disadvantages

02

Izbira pravega izvajalca del za vaš projekt

Prva velika odločitev pri prenovi: kako izbrati kakovostnega izvajalca del?

Preberite več
People, Humans, Office, Working,

03

Pogosta vprašanja (FAQ)

Poiščite odgovore na najpogostejša vprašanja.

Preberite več
thermocheck, thermography, tool, ipad on a desk, germany

04

Vizualizacija projekta

Oglejte si naše spletno orodje, ki prikaže uporabo izdelkov ROCKWOOL.

Preberite več

Poiščite najbližjega distributerja izdelkov ROCKWOOL:

search

Showing
Offices & Factories near you