Zdravo delovno mesto

Združitev čudovitega dizanja s trajnostnimi materiali – sedež družbe s popolnim delovnim okoljem

Danska zdravstvena družba Novo Nordisk, vodilna družba na področju nege bolnikov s sladkorno boleznijo, je želela, da bi njen nov sedež odražal njeno dediščino, obenem pa bi bil svetlo, odprto okolje, ki je varen delovni prostor za njene zaposlene. Arhitekturni biro Henning Larsen se je odzval s krožnim dizajnom, ki ga je navdihnila oblika molekul inzulina, s številnimi referencami na skandinavsko oblikovalsko tradicijo in gradnjo s trajnostnimi materiali.

Oblika stavbe in njen velik, odprt atrij sta zahtevala akustično izolacijo, ki se enostavno prilega ukrivljenim površinam, obenem pa preprečuje, da bi neželeni zvoki motili mir v stavbi. Zato so se arhitekti odločili za izdelke Rockfon®, ki so jih namestili na vodoravne in navpične površine atrija. Arhitekt Søren Øllgaard je dejal: »Izdelek Rockfon® Mono® Acoustic je omogočil osupljiv dizajn z neprekinjenimi površinami, ki prostor povezujejo. Poleg tega smo lahko ustvarili prilagodljive strope in stene z odličnimi akustičnimi lastnostmi.« Øllgaard je omenil tudi estetsko vrednost izdelka Rockfon: »S svojimi neprekinjenimi površinami ustvarja skladno celoto in privablja svetlobo na vznemirljiv način, njegove rustikalne površine pa dajejo stavbi bolj zanimivo podobo.«

Požarna varnost je bila prav tako izredno pomembna v tej novi stavbi zaradi zaščite zaposlenih in dragocene intelektualne lastnine in laboratorijske opreme, ki se v njej nahaja. Rešitve ROCKWOOL Conlit® so skupaj z zunanjo strešno izolacijo pripomogle k izpolnitvi strogih zahtev glede požarne varnosti.

Christian Jølck, direktor trženja Skupine ROCKWOOL, je dejal:

»V družbi ROCKWOOL smo ponosni na to, da smo bili izbrani za dobavitelja izolacije tako odličnih stavb ... Naše rešitve izboljšujejo dobro počutje v notranjosti, saj zagotavljajo udobno notranjo klimo in dobro akustično okolje za vse v stavbi.«

København, Danska

Lokacija projekta

Novo Nordisk A/S,
Novo Allé, 2880 Bagsvaerd,
Denmark.

Novo Nordisk Corporate Headquarters, Aesthetics

Sedež družbe Novo Nordisk, Danska

Podatki o projektu

Leto2013
Vrsta zgradbeSedež družbe
UporabaIzolacija atrija in strehe
Vrsta izdelkaRockfon® Mono® Acoustic, Rockfon Industrial, ROCKWOOL Conlit®
»S svojimi neprekinjenimi površinami ustvarja skladno celoto in privablja svetlobo na vznemirljiv način, njegove rustikalne površine pa dajejo stavbi bolj zanimivo podobo.«

Søren Øllgaard

Arhitekt