Urbanizacija je pogosto vzrok strnitve infrastrukture in stanovanjskih zgradb.

Od železnic do tramvajev, cest in letališč – dobra infrastruktura je ključna za urbano življenje, ki je lahko zelo hrupno. Nastale vibracije, ki se prenašajo po tleh, hrup, ki ga ustvarja promet, in predvsem onesnaženost s hrupom, ki jo povzroča aktivnost ljudi, resno in negativno vplivajo na našo dobrobit, posebej v gosto naseljenih območjih.

Zaščita pred neželenim hrupom lahko pozitivno vpliva na našo fiziologijo,  posobnost učenja in družbeno obnašanje. Izdelke ROCKWOOL odlikujeta velik gostota in vlaknasta struktura, zaradi katerih so izjemno odporni proti pretoku zvočnih valov in odlični za zmanjšanje hrupa in absorpcijo zvoka. To pomeni, da je ob njihovi uporabi tudi najbolj hrupno urbano okolje tišje. 

Struktura kamene volne se lahko obdela tako, da izolira in kontrolira vibracije in hrup mestnih transportnih sistemov ter tako zmanjša njihov škodljiv vpliv na ljudi in zgradbe. Če živite v bližini letališča in je vaša streha izolirana s kameno volno
ROCKWOOL, je hrup v vaši hiši manjši za 40 %.

Ste vedeli?

Kamena volna ima odprto, porozno strukturo, zaradi katere izdelki ROCKWOOL izrazito učinkovito naravno vpijejo zvok. V šolah, kjer ni absorpcije zvoka, otroci preslišijo tudi do 25 % besed, ki jih izgovori njihov učitelj.

RockWorld imagery,The Big Picture, kids, school, people, children