Zbog vlaknaste strukture i elastičnosti ROCKWOOL izolacijske ploče imaju odlična svojstva izolacije od zračnog, i što je kod podova još važnije, udarnog zvuka.

ROCKWOOL plošče se priporočajo za toplotno, zvočno in protipožarno zaščito suhih estrihov iz ivernih plošč z minimalno debelino 22 mm ali iz mavčno-kartonskih plošč (debelino in število plošč določa proizvajalec).

Najboljša rešitev za zmanjšanje udarnega zvoka pri medetažnih konstrukcijah je namestitev elastične komponente, na primer plošč iz kamene volne, med dvema neprožnima površinama, npr. estrihom in nosilno konstrukcijo. Pri takšnih izdelkih je pomembno, da so dovolj elastični, da ublažijo vibracije udarnega zvoka, in hkrati dovolj trdi, da prenesejo predvideno obremenitev. Glede na značilnosti plavajočih tal je ob pravilni izvedbi z uporabo plošč iz kamene volne raven udarnega zvoka (ΔLw) mogoče zmanjšati do 30 dB.

Da bi preprečili nastajanje toplotnih in zvočnih mostov, je treba biti pri vgradnji plošč pozoren na naslednje:

• pred namestitvijo samih plošč je treba po vseh obodnih konstrukcijah namestiti robne trakove iz kamene volne. S tem se prepreči prenos vibracij z estriha na vertikalne konstrukcije (stene), preko njih pa tudi na druge konstrukcije objekta. Robni trak se namesti najmanj do višine gotovega estriha.

Filter izdelkov za izolacijo plavajočih tal - suhi estrih

Izberite pravi izdelek za svoj projekt

Debelina (mm)

Širina (mm)

Dolžina (mm)

We can't find any results that match your search

Poiščite najbližjega distributerja

Showing
Offices & Factories near you