ROCKWOOL plošče so priporočljive za toplotno, zvočno in protipožarno zaščito plavajočih podov v stanovanjskih in poslovnih prostorih. Vgrajujejo se pod armirane cementne estrihe ali pod podobne mokre estrihe, ojačane z armaturo.

Najboljša rešitev za zmanjšanje udarnega zvoka pri medetažnih konstrukcijah je namestitev elastične komponente, na primer plošč iz kamene volne, med dvema neprožnima površinama, npr. estrihom in nosilno konstrukcijo. Pri takšnih izdelkih je pomembno, da so dovolj elastični, da ublažijo vibracije udarnega zvoka, in hkrati dovolj trdi, da prenesejo predvideno obremenitev. Glede na značilnosti plavajočega poda je ob pravilni izvedbi z uporabo plošč iz kamene volne raven udarnega zvoka (ΔLw) mogoče zmanjšati do 30 dB.

Da bi preprečili nastajanje toplotnih in zvočnih mostov, je treba biti pri vgradnji plošč pozoren na naslednje:

  • pred namestitvijo samih plošč je treba po vseh obodnih konstrukcijah namestiti robne trakove iz kamene volne. S tem se prepreči prenos vibracij z estriha na vertikalne konstrukcije (stene), preko njih pa tudi na druge konstrukcije objekta. Robni trak se namesti najmanj do višine gotovega estriha.
  • pred vgradnjo mokrega estriha je treba na plošče namestiti PVC-folijo, ki prepreči prodor glazur med izolacijske plošče in s tem nastanek zvočnih in toplotnih mostov.

Filter izdelkov za izolacijo plavajočih tal - cementni estrih

Izberite pravi izdelek za svoj projekt

Debelina (mm)

Širina (mm)

Dolžina (mm)

Poiščite najbližjega distributerja

Showing
Offices & Factories near you