HVAC in požarna zaščita

HVAC in protipožarna izolacija

Izolacija sistemov za ogrevanje, prezračevanje in klimatizacijo stavb (HVAC - Heating, ventilation, and air conditioning) je pomembna, ker cevi in kanali prenašajo toploto, pa tudi hrup, dim in ogenj.

Uporaba ROCKWOOL HVAC izolacije ne bo pripomogla le k izboljšanju energetske učinkovitosti in zvočni zaščiti vaše stavbe, ampak je tudi pomemben ukrep za izboljšanje varnosti v primeru požarne ogroženosti. V takih okoliščinah izolacija HVAC preprečuje toplotno prevodnost in ustavi širjenje požarov v drugih delih znotraj stavbe.

Sistem HVAC vključuje izdelke, ki se uporabljajo za izolacijo cevi, kot tudi za izolacijo okroglih in pravokotnih kanalov različnih velikosti.

Protipožarna izolacija

V primeru požara bo ROCKWOOL kamena volna preprečila ali zmanjšala širjenje ognja. Naši izdelki pri požaru ne ustvarjajo strupenih plinov in ščitijo nosilne konstrukcije stavbe, s čimer pomagajo varovati življenja in materialne dobrine.

Ne glede na obliko ali dimenzije izolacijske plošče iz kamene volne ROCKWOOL zagotavljajo protipožarno zaščito v vseh svojih oblikah, bodisi v obliki plošč ali »sendvič panelov«. Ker je kamena volna obstojna do temperature 1000 °C, je idealen material za protipožarno zaščito.

Obstaja več različnih namenov za uporabo protipožarne izolacije:

  • kot zaščita nosilnih konstrukcij,
  • kot izdelki za izolacijo, ki preprečujejo prehajanje ognja in dima,
  • za izolacijo cevi,
  • kot polnilo za votle prostore, linearne profile in tesnila.

Filter izdelkov za HVAC izolacijo in požarno zaščito

Izberite pravi izdelek za svoj projekt

Debelina (mm)

Širina (mm)

Dolžina (mm)

m2/paleta

Prenesite brošure in kataloge

Categories

Poiščite najbližjega distributerja

search

Showing
Offices & Factories near you