HVAC in požarna zaščita

HVAC in protipožarna izolacija

Izolacija sistemov za ogrevanje, prezračevanje in klimatizacijo stavb (HVAC - Heating, ventilation, and air conditioning) je pomembna, ker cevi in kanali prenašajo toploto, pa tudi hrup, dim in ogenj.

Uporaba ROCKWOOL HVAC izolacije ne bo pripomogla le k izboljšanju energetske učinkovitosti in zvočni zaščiti vaše stavbe, ampak je tudi pomemben ukrep za izboljšanje varnosti v primeru požarne ogroženosti. V takih okoliščinah izolacija HVAC preprečuje toplotno prevodnost in ustavi širjenje požarov v drugih delih znotraj stavbe.

Sistem HVAC vključuje izdelke, ki se uporabljajo za izolacijo cevi, kot tudi za izolacijo okroglih in pravokotnih kanalov različnih velikosti.

Protipožarna izolacija

V primeru požara bo ROCKWOOL kamena volna preprečila ali zmanjšala širjenje ognja. Naši izdelki pri požaru ne ustvarjajo strupenih plinov in ščitijo nosilne konstrukcije stavbe, s čimer pomagajo varovati življenja in materialne dobrine.

Ne glede na obliko ali dimenzije izolacijske plošče iz kamene volne ROCKWOOL zagotavljajo protipožarno zaščito v vseh svojih oblikah, bodisi v obliki plošč ali »sendvič panelov«. Ker je kamena volna obstojna do temperature 1000 °C, je idealen material za protipožarno zaščito.

Obstaja več različnih namenov za uporabo protipožarne izolacije:

  • kot zaščita nosilnih konstrukcij,
  • kot izdelki za izolacijo, ki preprečujejo prehajanje ognja in dima,
  • za izolacijo cevi,
  • kot polnilo za votle prostore, linearne profile in tesnila.

Filter izdelkov za HVAC izolacijo in požarno zaščito

Izberite pravi izdelek za svoj projekt

Debelina (mm)

Širina (mm)

Dolžina (mm)

Prenesite brošure in kataloge

Poiščite najbližjega distributerja

search

Showing
Offices & Factories near you