Trajnostni izdelki

V krožnem gospodarstvu bi morali izdelke čim dlje uporabljati in po koncu njihove življenjske dobe ponovno uporabiti v čim večji meri. Zagotavljamo dolgotrajne rešitve za stavbe, kot so izolacija, akustični stropi in zunanje fasade, ki jih je mogoče neomejeno reciklirati.  Uporabljamo naraven izdelek, vulkansko kamnino, da naravi nekaj vrnemo. Zahvaljujoč edinstveni trpežnosti in možnosti recikliranja izdelkov ROCKWOOL lahko našim strankam pomagamo ustvariti bolj odporne stavbe in mesta, ki bogatijo sodobna življenja. 

Gradbeni sektor proizvede približno eno tretjino vseh odpadkov po svetu, od katerih veliko konča na smetišču. Vemo, da ni treba, da je tako. Zaradi oblike naših izdelkov iz kamene volne lahko uporabimo materiale, ki bi drugače končali na smetiščih. Pravzaprav je ena tretjina surovin, ki jih uporabljamo v naši proizvodnji, prilagojenih odpadkov iz drugih panog, elektrarn in obratov za obdelavo odpadne vode. 

Oglejte si, kako deluje recikliranje

Ste vedeli?

Energetsko učinkovite prenove stavb, kjer so uporabljene naše rešitve, prispevajo k zmanjšanju porabe energije zdaj in v prihodnje.   Ustrezno oblikovane in izolirane stavbe so ključnega pomena za zagotavljanje optimalne energetske učinkovitosti in trajnostnih mest.

Zgodbe o našem razmišljanju

Preberite zgodbe o našem razmišljanju

Topics

Naloži več