Eifflov stolp
Prenova simbola Pariza

Eifflov stolp

REFERENCA

Družba ROCKWOOL v Franciji je imela pomembno vlogo pri obnovi prestižnega Eifflovega stolpa. Ob tem je prvo nadstropje stolpa popolnoma rekonstruirano in svojim obiskovalcem ponuja možnost, da uživajo v razgledu z višine 57 metrov nad Parizom.

Nadstropje, ki je bilo prenovljeno, je bilo zastarelo in ni ustrezalo trenutnim tehničnim standardom. Prav tako je bilo neprimerno za invalidne osebe, ker jim ni bil omogočen preprost dostop do stolpa. Po prenovi je simbol mesta Pariz dostopen vsem obiskovalcem.

Izboljšane energetske karakteristike

Pomemben cilj, ki ga je bilo treba doseči, je znatno povečati energetsko učinkovitost stolpa, da bi izpolnili zahteve in standarde sodobnih zgradb. S tem ciljem je bila vgrajena ROCKWOOL izolacija v kombinaciji z različnimi tehnologijami, kot so sončna toplotna energija, vetrna energija, hidroenergija, uporaba deževnice in osvetlitev LED. Na ta način se je izboljšala splošna energetska učinkovitost stolpa.

Podjetje ROCKWOOL v Franciji: "Ponosni smo, da lahko prispevamo svoj delež."

Generalni direktor podjetja ROCKWOOL v Franciji Bernard Plancade pravi: "To je velik projekt, ki pritegne medijsko pozornost po vsem svetu in ponosni smo, da lahko damo svoj prispevek. S sedmimi milijoni obiskovalcev letno je jasno, da morajo projektanti posebno pozornost nameniti varnosti v prvem nadstropju. Dejstvo, da smo bili izbrani za ta projekt, kaže, da naši izdelki lahko najdejo svoje mesto v ambicioznih in zahtevnih projektih na globalni ravni."

Prenovo so načrtovali arhitekti iz podjetja Moatti-Riviere, dela je izvedlo podjetje Bateg (iz skupine Vinci), prenovo pa je spodbudila in financirala SETE, družba za upravljanje z Eifflovim stolpom.

Poleg rekonstrukcije prvega nadstropja projekt vključuje:

• izobraževalni muzej,
• obnovo restavracije in trgovine,
• obnovo sprejemnice in konferenčne dvorane,
• popolno zasteklitev nadstropja z ograjo, ki zagotavlja čudovit pogled na stolp in trg.

Pogled od spodaj med obnovo nadstropja Pogled od spodaj med obnovo nadstropja

Referenčni projekti

Back