Prenova Splošne bolnišnice Karlovac
Uporabljena je ROCKWOOL negorljiva izolacija iz kamene volne

Prenova Splošne bolnišnice Karlovac

REFERENCA

Prihranki v višini skoraj štirih milijonov kun

Energetska prenova Splošne bolnišnice Karlovac bo prinesla prihranke v vrednosti skoraj štirih milijonov kun. Obnova je trajala pet mesecev in se končala s slovesno otvoritvijo konec leta 2016. Doseženi sta bili kakovostnejše delovno okolje za zaposlene in večje udobje za bolnike. Med obnovo je bolnišnica normalno delovala, čeprav je sprejemala do 1.500 bolnikov na dan in ima več kot 850 zaposlenih.

 Pri realizaciji naložb, vrednih več kot 60 milijonov kun, je sodelovalo 32 hrvaških podjetij, na gradbišču pa je bilo do 165 delavcev dnevno.

Zaradi protipožarne zaščite ljudi in premoženja je bila uporabljena ROCKWOOL negorljiva izolacija iz kamene volne, ki je bila vgrajena na strehi in fasadi.

S splošno in celovito prenovo so bili postavljeni pogoji za zmanjšanje porabe energije do 54 odstotkov:

• izolirana sta ravna streha in fasada
• vgradili so učinkovitejše stavbno pohištvo in toplotne postaje
• vpeljan je zemeljski plin
• vgrajene so toplotne črpalke in sončni kolektorji
• vgrajen je nov hladilni sistem
• vgrajeni so termostatski ventili
• zamenjanae je razsvetljava
• 25 odstotkov energije zdaj prihaja iz obnovljivih virov


Pravi izbor materiala v obnovi ali izgradnji objekta je ključnega pomena za varčevanje z energijo. Naši izdelki nudijo rešitve, ki poenostavljajo oblikovanje, minimizirajo izgubo toplote in delujejo kot protipožarna zaščita. Izvedite več o naši ponudbi izdelkov.


Energetska obnova je mogoča tudi pri stanovanjskih stavbah

Z energetsko obnovo velikih in kompleksnih objektov, kot je Splošna bolnišnica Karlovac, Republika Hrvaška ter Sklad za varstvo okolja in energetsko učinkovitost, spodbujata in sofinancirata tudi projekte energetske prenove stanovanjskih stavb.

Na Hrvaškem je do danes obnovljenih več sto stanovanjskih stavb. Največje število stavb je obnovljenih z izolacijo iz kamene volne, saj je zaščita v primeru požara zelo pomembna glede na to, da kamena volna ne gori in tako zagotavlja dodatne minute za varno evakuacijo.

OGLEJTE SI VIDEO O PRENOVI SPLOŠNE BOLNIŠNICE KARLOVAC

Back