Kamena volna je trajnostna izbira

Kamena volna je trajnostna izbira

PREDNOSTI KAMENE VOLNE: TRAJNOST

ROCKWOOL izolacija ne samo da pomaga pri izgradnji trajnostnih zgradb, ampak je tudi narejena iz naravnega materiala in se proizvaja na trajnosten način.

Kamen - naravni, obnovljiv vir

Vsi ROCKWOOL izdelki so izdelani iz kamene volne, kjer je osnovna surovina mešanica naravnih vulkanskih kamnin, diabasov ali bazaltov. Ta vrsta kamnin je obnovljiv in razširjen naravni material, vendar je enako pomembno tudi to, da je visokotehnološki proizvodni proces za vse naše izolacijske izdelke trajnosten in okolju prijazen.

Veliki prihranki energije

Eden najboljših načinov za zmanjšanje porabe energije v stavbi je vgradnja ustrezne izolacije. ROCKWOOL izdelki iz kamene volne prispevajo k velikemu prihranku energije in zmanjšanju emisij CO2, saj v novih in obstoječih stavbah zagotavljajo trajno, učinkovito in vsestransko toplotno izolacijo. Prihranki energije, doseženi z vgradnjo ustrezne izolacije, bodo v samo nekaj mesecih presegli porabljeno energijo za svojo proizvodnjo.

V večini primerov lahko pravilno vgrajena izolacija zmanjša porabo energije za ogrevanje ali hlajenje stavb tudi 7090 odstotkov. Poleg tega ROCKWOOL izolacija deluje ves čas in ne zahteva vzdrževanja ali zamenjave. Z drugimi besedami, vgradnja izolacije je naložba, ki se bo zelo hitro odplačala in bo trajala zelo dolgo.

Recikliranje kamene volne

V preteklih letih je recikliranje vključeno med ključne postavke našega poslovanja, zato danes ostanke volne, ki nastanejo med proizvodnim procesom, v tovarni popolnoma reciklirajo. Poleg tega v nekaterih državah ponujamo tudi recikliranje odrezanih ostankov, kot tudi odpadkov, ki nastanejo pri obnovi ali rušenju stavbe v kombinaciji z drugimi odpadnimi materiali, z namenom proizvodnje nove kamene volne. Veseli nas, da zaradi vzpostavljenih procesov recikliranja družba ROCKWOOL pomaga pri reševanju problema ravnanja z odpadki, hkrati pa pri zmanjševanju porabe novih surovin.

Prednosti kamene volne

ROCKWOOL izolacija že desetletja ohranja enako visok standard učinkovitosti. ROCKWOOL izdelki poleg odličnih toplotnih lastnosti zagotavljajo tudi neprekosljivo zvočno izolacijo in zaščito pred požarom.

Odkrijte številne prednosti kamene volne

Neprekosljiva protipožarna zaščita
Neprekosljiva protipožarna zaščita

Neprekosljiva protipožarna zaščita

VEČ O TEM
Odlična akustika
Odlična akustika

Odlična akustika

VEČ O TEM
Vzdržljivost
Vzdržljivost

Vzdržljivost

VEČ O TEM
Back