Trajnostne izolacijske rešitve

Trajnostne izolacijske rešitve

O NAS

ROCKWOOL Adriatic, d. o. o., je poslovna enota, ki se ukvarja s prodajo in distribucijo izolacije iz kamene volne na območju južnoevropske veje ROCKWOOL Skupine.

Prodajna mreža zajema trge Hrvaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore. ROCKWOOL Adriatic ima tovarno v Istri, v kraju Potpićan.

Glavno področje poslovanja podjetja ROCKWOOL Adriatic je protipožarna, zvočna in toplotna izolacija za stavbe in industrijo, ki jo je mogoče razdeliti na več segmentov:

• ravne strehe
• poševne strehe in podstrešja
• podi in predelne stene
• kontaktne in prezračevane fasade
• industrijsko in tehnično izolacijo
• zaščita konstrukcij pred požarom

Zaposlujemo okoli 150 ljudi, večina jih dela v tovarni v Istri, prodajna pisarna ter služba za stranke in komunikacije pa se nahajata v Zagrebu.

Zgodovina ROCKWOOL Skupine

Zgodovina našega podjetja seže stoletje nazaj, ko so bile v začetku leta 1900 odkrite izjemne značilnosti kamene volne.

Vse se je začelo na havajskem otoku , kjer je bilo v naravi mogoče najti material, podoben volni, ki visi z dreves v bližini aktivnega vulkana Kilaue. Ko so znanstveniki ugotovili, da ta material zagotavlja izjemno protipožarno zaščito in ima izjemne lastnosti toplotne izolacije, so začeli razvijati postopek za izdelavo tega materiala v komercialne namene.


Leta 1937 je Gustav Kahler pripeljal princip delovanja vulkana na Dansko in zagnali so prvo tovarno blizu Kopenhagna, ki je proizvajala izolacijo za stavbe, ki je lahko blažila negativne učinke ostre danske klime.


Potem, ko se je dokazalo doma, se je podjetje začelo širiti zunaj države, najprej v Nemčiji, nato pa po vsej Evropi in svetu. Danes podjetje ROCKWOOL posluje v več kot 30 državah – s proizvodnjo na 14 ozemljih, od Kanade na zahodu do Malezije na vzhodu.


Tovarna v Potpićanu v Istri se je začela graditi leta 2006 in je bila takrat največja naložba greenfield na Hrvaškem. Danes je naložba vredna več kot 110 milijonov EUR, tovarna pa zavzema skoraj 50 hektarjev v podjetniškem območju Pićan jug. Letna zmogljivost tovarne, ki uporablja eno najnaprednejših tehnologij za proizvodnjo kamene volne, je 120.000 ton na proizvodno linijo.


Edinstvene prednosti kamene volne


Izolacija iz kamene volne je izdelana iz enega najbogatejših naravnih virov – vulkanskih kamnin. Ne le, da je naravno obnovljiv in trajnosten material, predstavlja tudi edinstvene kombinacije lastnosti in prednosti, ki tvorijo temelje našega poslovanja. Vsi naši izolacijski materiali nudijo odlično zaščito pred ognjem in hrupom in zagotavljajo toplotno zaščito. Poleg tega so trajni in vzdržljivi, zato so tudi ekonomsko sprejemljiva izbira.

V korak z izzivi
[Translated] Sustainability V korak z izzivi
[Translated] Sustainability

V korak z izzivi

Naši izdelki vam pomagajo spopasti se z izzivi sodobnega življenja – doseganje udobnih in varnih pogojev z učinkovitim razpolaganjem z viri.
NAŠI CILJI

Naše reference

Spremenite svet okoli sebe
Spremenite svet okoli sebe

Spremenite svet okoli sebe

Back