ENERGETSKA UČINKOVITOST

Učinkovita toplotna zaščita in nizki stroški ogrevanja in hlajenja

V prizadevanjih, da bi dosegli prihranke pri stroških energije, so mnogi že ugotovili, da je uporaba izolacije enako pomembna v toplejših ali hladnejših regijah.

Z drugimi besedami, če je objekt dobro izoliran, pozimi toplota ostane, kjer jo želimo, v notranjosti stavbe. Energetske potrebe objekta so torej precej nižje kot po navadi, ker je temperatura v sobah enaka in ne naletimo na neprijeten občutek nenehno hladnih sten ali tal. Poleti v notranjosti ne prihaja do pregrevanja, zato je za doseganje prijetne temperature v prostoru potrebno manj hlajenja. Poleg varčevanja pri stroških ogrevanja in hlajenja dosegamo tudi izjemno zdrave in udobne življenjske razmere.

Ena od vlog izolacije je preprečiti pojav toplotnih mostov. Če je izdelek težko vgraditi brez špranj ali razpok v zaključni konstrukciji, ni dovolj, da ima ta izdelek le dobre toplotne izolacijske lastnosti. ROCKWOOL kamena volna se dobro prilagaja vsaki podlagi in aplikaciji.

Poleg tega se lahko naši izdelki uporabljajo v ekstremnih pogojih, saj ROCKWOOL kamena volna ohranja svoje lastnosti tudi pri izredno nizkih in zelo visokih temperaturah (do 1000 °C). Kamena volna je v takih razmerah dimenzijsko stabilen izolacijski material, ki je odporen proti temperaturnim spremembam.

Nizka toplotna prevodnost kamene volne zagotavlja minimalne toplotne izgube.

Deklarirana toplotna prevodnost (λ) ROCKWOOL izdelkov se giblje od 0,033 do 0,040 W/mK.

Kamena volna pomaga zmanjšati stroške ogrevanja in hlajenja. Kamena volna pomaga zmanjšati stroške ogrevanja in hlajenja.
Back