Izolacija tal na podstrešju


Navodila za postavitev

Izolacija prostora, ki se ne uporablja

Nasveti za postavitev

Z izolacijo tal na podstrešju, ki se ne uporablja za bivanje, postanejo izgube toplotne energije skozi streho minimalne. Takšna izolacija je posebej učinkovita v družinskih hišah s slabo izolirano streho. Tako se dosežejo veliki prihranki med ogrevanjem in hlajenjem. Primerna je tudi za večnadstropne hiše, ker se dosega boljša toplotna izolacija vrhnjih nadstropij. Da bi dosegli optimalno toplotno zaščito, je treba uporabiti izolacijo debeline najmanj 12 cm.

Postavitev

  • Preden začnete, temeljito očistite pod na podstrešju.
  • Določite potko, po kateri boste v prihodnje hodili (na primer do odprtine na strehi). Na to potko boste postavljali plošče kamene volne z dvoslojno gostoto (npr. ROCKWOOL Monrock MAX E, Durock, Hardrock II).
  • Z lepilnim trakom pritrdite polietilenski trak na površino poda, po kateri želite hoditi.
  • Na pod izven določene poti položite material z manjšo gostoto (npr. ROCKWOOL Multirock ali Airrock LD). Glede na to, da je kamena volna manjše gostote, ni primerna za hojo po njej.
  • Na pot za hojo nad polietilenskim trakom postavite plošče kamene volne z dvoslojno gostoto (npr. ROCKWOOL Monrock MAX E, Durock ali Hardrock II) in bodite pozorni, da bodo enake debeline kot kamena volna v ostalem delu prostora.