Fundacija ROCKWOOL

Fundacija je največji posamezni delničar družbe ROCKWOOL International A/S s 23-odstotnim deležem v delnicah.

Mednarodno dobrodelno fundacijo ROCKWOOL je leta 1981 ustanovilo šest članov družine Kähler, vsak s prispevkom 25 odstotkov lastnih delnic. Fundacija ima dva glavna cilja: obveščanje javnosti s pomočjo zanesljivih neodvisnih raziskav in ponujanja odgovorov na izzive v družbi.

Fundacija ROCKWOOL podpira znanstvene, humanitarne, umetniške in socialne cilje po vsem svetu. Oddelek za raziskave Fundacije je ena najvidnejših danskih institucij za strokovno svetovanje o družbenih in gospodarskih vprašanjih. Njihove raziskave o danskem zdravstvenem sistemu so uporabljale različne vlade na obeh straneh političnega spektra, s ciljem izboljšati oskrbo bolnikov.

Ta neprofitna organizacija je pomagala pri zagotavljanju hrane v Tanzaniji, pri mirovnih projektih v Libanonu, pa tudi pri pomoči otrokom brez staršev, obolelim za aidsom, v Zambiji.

Od samega začetka je v središču dela Fundacije obravnavanje vprašanj trajnosti socialne družbe. Delo je trenutno osredotočeno na pet področij: priseljevanje in integracijo; davek in delo na črno; uporabo časa in delovni čas; marginalizirane skupine in tvegano vedenje ter še na posebej pomembno področje, brezposelne in neizobražene mlade.

Fundacija je leta 2015 podarila več kot 6,3 milijona evrov. Fundacija je leta 2015 podarila več kot 6,3 milijona evrov.

Znanstveni oddelek Fundacije ROCKWOOL je ena najbolj zaupanja vrednih institucij za družbene in ekonomske raziskave na Danskem.

23 odstotkov dividend ROCKWOOL skupine je namenjenih humanitarnim dejavnostim Fundacije.

Računovodski izkazi in informacije za delničarje.
Back