Prenovite svojo fasado

Odprite oči: sedaj je pravi čas za prenovo fasade.

Razmišljate o prenovi fasade na svoji hiši ali objektu? Želite izboljšati kakovost bivanja v svojem domu? Oglejte si naše izolacijske rešitve iz kamene volne, ki so edinstvene na tržišču – dvoslojne plošče Frontrock MAX E. Dolgotrajna zaščita pred požarom in hrupom ter mrazom in vročino.

Ključna porabnika energije sta ogrevanje in hlajenje, vendar gre večina te energije zaradi neprimerne izolacije v nič. Izolacija ROCKWOOL iz kamene volne omogoča prijetno notranje ozračje, medtem ko zadržuje mraz zunaj. V času visokih temperatur pomaga kamena volna pri ohranjanju prijetne temperature notranjih prostorov. Energetsko obnovljen dom bo za ogrevanje in hlajenje porabil manj energije, kar se bo poznalo že pri naslednjem računu za ogrevanje, oziroma električno energijo. 

Frontrock MAX E - edinstveno na tržišču - dve gostoti v eni plošči iz kamene volne za kontaktne fasade (ETICS)

Plošče ROCKWOOL Frontrock MAX E z dvema gostotama združujejo odlične toplotno-izolacijske lastnosti elastičnega notranjega sloja z izredno mehansko trdnostjo zunanjega sloja, kar vpliva na lastnosti celotnega sistema. Zgornji sloj visoke gostote je posebej označen z napisom ROCKWOOL ali s črto in mora biti vedno obrnjen navzven.

Priporočajo se pri novogradnjah in sanaciji objektov, ki nimajo definirane nosilnosti obstoječega zunanjega fasadnega sloja. Pritrjujejo se z lepljenjem in s tremi mehanskimi pritrdilnimi sidri za eno ploščo. Plošče ROCKWOOL so v primeru temperaturnih sprememb dimenzijsko stabilne, kar vpliva na dolgotrajnost in videz objekta. Zaradi večje odpornosti fasadnega sistema na udarce pri uporabi plošč Frontrock MAX E se le-te priporočajo tudi za fasade, ki so bolj izpostavljene mehanskim poškodbam (okrog šol, igrišč ...).

ROCKWOOL Frontrock MAX E so negorljive izolacijske plošče najvišjega razreda gorljivosti A1, ki poleg odlične toplotne izolacije zagotavljajo tudi zaščito v primeru požara. Zaradi vlaknaste strukture vpijajo hrup in s tem dvigujejo raven udobja ter kakovosti življenja v prostoru. Paroprepustna struktura omogoča prehod vodne pare skozi stene in preprečuje kondenzacijo ter omogoča izredno zdravo in prijetno mikroklimo bivalnega prostora.